Kafa Korumada Darbe Emici Şapkalar ve Baretler

Çalışma hayatı tehlikelerle doludur. Özellikle inşaat gibi, maden gibi tehlike seviyesi daha yüksek olan iş alanlarında gerekli olan bütün tedbirleri almamız gerekir. Bu tedbirlerin başında ise kafamızı koruyan ekipmanlar gelmektedir. Vücudumuzun en önemli kısmı olan başımızı korumanın farklı yöntemleri vardır. Bunların başında ise darbe emici şapka ve baret modelleri gelmektedir.

Darbe emici şapka nedir?
Darbe emici şapkalar iç yüzeyinde koruyucu bulunan şapkalardır. Başımızı bir yerlere sürtme ihtimali olan yerlerde veya ufak tefek sıçrayan yabancı maddelere karşı koruma sağlar. Ancak darbe emici şapkalar asla ve asla bir baretin yerini tutamaz.

Baret nedir? Farklı renkler ne anlama gelir?
Baretler oluşabilecek darbelere karşı ve yüksekten düşebilen parçalara karşı başımıza koruma sağlar. En çok gördüğümüz sarı baretler işçilerin kullandıkları baretlerdir. Beyaz baretleri yöneticiler kullanır. Bakım grubu mavi, ustabaşı ve teknisyenler turuncu baret kullanılırlar. Kırmızı baretleri iş güvenliği uzmanları, yangın personelleri kullanır. Sağlık personeli ise yeşil baret kullanmaktadır.
Piyasada en çok bulunan essafe baret, 3m baret ve uvex barettir. Farklı aksesuarlarla kullanılabilmesi, malzeme kalitesi gibi durumlara bağlı olarak baret fiyatları değişkenlik göstermektedir. Ancak bütün baretlerde EN397 standartı bulunmak zorundadır. Bu standartın bulunmadığı baret modelleri kullanılmamalıdır.

Darbe emici şapka veya baret kullanılması gereken yerlerde mutlaka bu koruyucu ekipmanlar kullanılmalı, kullanılmadığında ceza işlemleri uygulanmalıdır. Hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir. Bu sebeple hem kendimiz gerekli önlemleri almalıyız hem de çevremizdekileri bu konuda uyarmalıyız.

Kampanya ve İndirimlerden Haberdar Olun!
Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.
Yukarı